Tafelspecialisatie

Massage Particulieren27 September 2012

De tafelspecialisatie is een massage die echt klachtgericht wordt toegepast op de bovenrug/nek & schoudergordel.

Zijn er vooral klachten als hoofdpijn/migraine, pijn rondom de schouderbladen, tintelingen in de armen en vingers dan zal deze massage zeer effectief zijn. Ook aan deze massage gaat een anamnese vooraf om alle klachten op een rijtje te zetten en te zien waar ze vandaan komen. Vanuit deze anamnese zal ik een massage samenstellen die u het meest begunstigt en hopelijk van de klachten af zult helpen.

Na de anamnese vullen we een pijnformulier in, die doe ik door een korte maar vaste druk te geven op bepaalde spieren, hierbij zal ik u vragen hoe hoog de pijn is(van 1 t/m 9), dit vul ik in op het formulier zodat ik een verdere inschatting kan maken van de komende massages en zo kan ik de keren daarop ook de vorderingen beter bekijken.

De behandel vormen die in deze massage aan de hand kunnen komen zijn bindweefselmassage, triggerpoint therapie, deep tissue massage(afhankelijk p.p.)

Met de deep tissue massage worden de  dieper liggende spieren bereikt, dit zijn juist de spieren waar vaak de chronische spanningen zitten en waar dus ook stress en pijn vandaan komt.
De deep tissue ontspand het lichaam maar maakt ook blokkades los. Deze vorm van massage is over t algemeen wat pijnlijker en je zult het na de massage ook nog wel even voelen maar als het een goede massage is geweest zult u zich na 2/3 dagen al stukken beter voelen.

Bindweefselmassage is een therapeutische massage, met een paar stevige grepen wordt de doorbloeding van de huid flink gestimuleerd en de aanmaak van collageen en elastine(elastische proteïne in het bindweefsel) gestimuleerd. De bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag tussen de opperhuid en spieren en kan in het begin zeer pijnlijk zijn. Hoe vaker deze behandeling gebruikt wordt hoe minder pijnlijk hij zal zijn.

Triggerpoints zijn kleine maar voelbare verhardingen in de spier, dit komt doordat kleine spiervezels verkrampt in elkaar zitten. Aanvoer en afvoer van afval & voedingstoffen wordt hierdoor belemmerd, de spier wordt hierdoor ook korter & slechter doorbloed. Chronische overbelasting is over het algemeen de oorzaak van triggerpoints.
We zullen eerst vaststellen of- en waar de triggerpoints zitten en ze dan zo goed mogelijk proberen te behandelen.

Comments are closed.